Rooney zet Nederlandse spits uit selectie na incident: 'Onderzoek loopt nog'

Rooney zet Nederlandse spits uit selectie na incident: 'Onderzoek loopt nog'

23-07-2023 13:51 Laatste update: 13:55
64

Wayne Rooney heeft twee spelers van DC United, waaronder de Nederlandse spits Nigel Robertha, uit de selectie gezet. De Amerikaanse club wil niet ingaan op de reden van de maatregel. 

The Athletic weet wat de reden van de schorsing is. Zo zouden Robertha en teamgenoot Taxi Fountas hebben gevochten. De Griekse speler zou een racistische opmerking richting de Nederlander hebben gemaakt, die hem vervolgens aanviel. DC United geeft zelf in een officieel statement op de clubsite aan dat het om een 'mogelijke schending van de competitieregels' gaat. Het incident is ook gerapporteerd aan de Major League Soccer. 

Vooralsnog worden Robertha en Fountas nog doorbetaald, aangezien de MLS zich nog niet heeft uitgesproken over het voorval. 'Maar beide spelers zullen niet beschikbaar zijn voor teamactiviteiten zolang het onderzoek loopt', schrijft de club. 

Robertha speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord en kwam ook uit voor SC Cambuur, dat hem in 2019 verkocht aan Levski Sofia. De Bulgaarse club liet hem in 2021 vertrekken naar DC United. De Amerikanen namen de spits voor ongeveer één miljoen euro over.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!