Buitenspel: Walging op social media door nieuwe tatoeage Özil

Buitenspel: Walging op social media door nieuwe tatoeage Özil

23-07-2023 15:53 Laatste update: 15:58
254

Blessuregevallen, transfers, interviews en wedstrijdverslagen; alles vind je in de nieuwslijst van VoetbalPrimeur. In de rubriek 'Buitenspel' houden we jullie vanaf nu óók op de hoogte van de zaken die een te hoog privégehalte hebben voor de gewone nieuwslijst, maar zéker het vermelden waard zijn.

Özil zorgt voor walging op social media
Mesut Özil is zeer negatief in het nieuws gekomen vanwege een nieuwe tatoeage op zijn linkerborst. Daarop zien we drie halvemanen en een wolf, die verwijzen naar de extreemrechtse Turkse Partij van de Nationalistische Beweging (MHP). 

Daaraan worden de ultranationalistische Grijze Wolven gelinkt. In 2021 werd in Nederland een motie aangenomen waarin de regering werd verzocht om te onderzoeken of het mogelijk zou zijn om de organisatie te verbieden en op een Europese sanctielijst te plaatsen. Het voorstel werd aangenomen nadat alle partijen, behalve DENK, voor de motie waren. In Frankrijk zijn de Grijze Wolven ondertussen verboden. 

Özil plaatste dit dit weekeinde de foto met de Grijzen Wolven en de drie halvemanen en dat zorgde voor walging op sociale media. Zo reageren mensen 'Schaam je kapot' en 'wie enkele jaren later de racist en de fascist is. Ook staan er teksten onder het bericht als 'je bent een walgelijk mens', 'het is treurig hoe diep een mens kan zinken en daarmee zijn nalatenschap kan verpesten’ en 'verander van nationaliteit, lever je paspoort nu direct in'.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Alper Aksaç (@alperaksac7)

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!