Nuytinck verlost van 'heel veel problemen': 'Geldproblemen, maar ook in selectie'

Nuytinck verlost van 'heel veel problemen': 'Geldproblemen, maar ook in selectie'

24 juli - 23:36
35

Bram Nuytinck is blij om terug te zijn op het oude nest. Bij NEC hoopt de 33-jarige verdediger resultaten weer te kunnen koppelen aan plezier, ook buiten het veld.

Nuytinck voelt zich naar eigen zeggen 'nu nog heel fit'. "Bij nader inzien is dit toch het goede moment voor mij", zegt hij tegen De Telegraaf. "NEC wil echt iets moois gaan neerzetten de komende jaren en daar wil ik mijn bijdrage aan leveren. Daarnaast paste het ook privé heel goed. Mijn vrouw en ik hebben een zoontje van elf maanden. Het is fijn om terug te gaan naar huis en dichter bij familie en vrienden te zitten."

Elf jaar geleden maakte Nuytinck de overstap van NEC naar RSC Anderlecht. In België werd hij drie keer kampioen en speelde hij Champions League-voetbal. Daarna volgde een Italiaans avontuur, eerst bij Udinese en het afgelopen half jaar bij degradant Sampdoria. Het was 'een geweldige ervaring', maar het leven als prof in het buitenland had ook nadelen. "Die ellenlange trainingskampen ga ik niet missen", zegt de routinier.

"Als we bij Udinese verloren, dan was het chaos en zat je zomaar een week in een hotel zonder je familie te kunnen zien", rakelt Nuytinck op. "En ik heb ook wel eens een paar maanden geen salaris gehad. Ook dat is het Italiaanse voetbal. Daar leer je allemaal mee omgaan." Zijn laatste kunstje bij Sampdoria noemt hij 'heel zwaar'. "Het is verschrikkelijk jammer dat je met zo’n mooie club degradeert, maar het kon bijna niet anders. Er waren heel veel problemen. Geldproblemen, maar ook in de selectie."