'Bayern lijkt Sommer kwijt te raken en opent gesprekken in Premier League'

'Bayern lijkt Sommer kwijt te raken en opent gesprekken in Premier League'

25-07-2023 13:17 Laatste update: 13:44
40

Bayern München houdt steeds meer rekening met een vertrek van Yann Sommer en heeft de gesprekken geopend met Brentford FC. Der Rekordmeister kijkt naar de mogelijkheid om David Raya naar Duitsland te halen als opvolger. 

Sommer is nog altijd de prioriteit van Internazionale, die de Oostenrijker als opvolger van de vertrokken Andre Onana ziet. Bayern lijkt ervan uit te gaan dat Sommer vertrekt en hoopt Raya binnen te hengelen. De Spaanse doelman moet 45 miljoen euro kosten en zal niet zomaar vertrekken, maar Bayern blijft geïnteresseerd. Raya loopt in 2024 uit zijn contract in Engeland, waardoor wordt verwacht dat het prijskaartje van Brentford omlaag zal gaan. Bovendien trok de Premier League-club onlangs Mark Flekken aan, die als eerste keus is gehaald door Brentford.

Bayern wil vanwege de onzekerheid rondom Manuel Neuer een nieuwe doelman aantrekken. De Duitse doelman herstelt van een gebroken been, maar zal niet voor de start van het nieuwe seizoen fit zijn. Naast Raya denkt Bayern ook nog aan andere namen. Onder meer oud-Ajax doelman Dominik Kotarski en Thomas Strakosha staan op de lijst.

Aanvankelijk wilde Bayern geen hoog bedrag bedrag uitgeven voor een nieuwe doelman, maar vanwege het mogelijke vertrek van Sommer is de club wellicht genoodzaakt de hoofdprijs te betalen. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!