Ajax toont beterschap na rampstart en zegeviert in oefenduel met acht goals

25-07-2023 18:52
275

Ajax heeft de vierde oefenwedstrijd van de voorbereiding winnend afgesloten. In Herzogenaurach kwamen de Amsterdammers op een 0-2 achterstand tegen het nietige SpVgg Unterhaching, maar werd het uiteindelijk 5-3.

Ajax begon rampzalig aan het ingelaste oefenduel, dat te volgen was via TikTok. Daarmee is Ajax de eerste Nederlandse club die een wedstrijd via het sociale medium uitzendt. De duizenden kijkers zagen hoe de Amsterdammers binnen twee minuten op achterstand kwamen. Een ziekenhuisbal van Davy Klaassen werd afgestraft door Unterhaching.

Ook bij de 0-2 van de Duitsers ging Ajax lelijk in de fout. Ongedekt kon Markus Schwabl de tweede treffer binnenschieten. Simons Skarltidis was overigens de maker van de openingstreffer voor Unterhaching, dat nota bene uitkomt op het derde niveau. Nog voor rust maakte Brian Brobbey de aansluitingstreffer vanaf de penaltystip.

In de rust besloot trainer Maurice Steijn alle spelers te wisselen, waardoor onder meer Owen Wijndal, Davy Klaassen, Kenneth Taylor, Mohamed Damary, Francisco Conceição en Brobbey achterbleven in de kleedkamer. Het was invaller Branco van den Boomen die Ajax aan het begin van de tweede helft bij de hand nam.

Eerst zette hij doelpuntenmaker Kristian Hlynsson na een interceptie vrij voor de keeper en even later was Van den Boomen ook de aangever bij de 3-2 van Mika Godts. Daarna ging het hard. Benjamin Tahirovic maakte de 4-2 met zijn eerste goal in het Ajax-shirt en Steven Bergwijn tekende voor de 5-2.

Er viel ook nog een achtste doelpunt op het Adi Dassler Sportplaz. Niet van Ajax, maar van Unterhaching. Josef Gottmeier bepaalde de eindstand met een fraaie treffer op 5-3. Komende zaterdag oefent Ajax nog een keer in Herzogenaurach, dan tegen Bundesliga-club FC Augsburg.

Opstelling Ajax eerste helft: Gorter; Jermoumi, Gooijer, Milovanovic, Wijndal; Klaassen, Misehouy, Taylor; Daramy, Brobbey, Conceição.

Opstelling Ajax tweede helft: Rulli; Rensch, Aertssen, Hato, Salah-Eddine; Van den Boomen, Hlynsson, Tahirovic; Godts, Rasmussen, Bergwijn.