Nederlander speelde vaak tegen Ivanusec in Kroatië: 'Doet mij denken aan Gakpo'

Nederlander speelde vaak tegen Ivanusec in Kroatië: 'Doet mij denken aan Gakpo'

28 juli - 18:11 Laatste update: 18:23
20

Dinamo Zagreb heeft met Luka Ivanusec een transfertarget van Feyenoord in huis. Matthew Steenvoorden speelde in Kroatië tegen de linksbuiten en begrijpt de interesse van de Nederlandse kampioen.

Steenvoorden spreekt met VoetbalNieuws over de Kroaat, die hoog op het lijstje staat van Feyenoord. Ivanusec zou dicht bij een overstap naar Rotterdam zijn en de Nederlander begrijpt de interesse volkomen. "Dat is nou echt een goede speler. Wij speelden de laatste wedstrijd van vorig seizoen nog tegen Dinamo en kwamen in dat duel 1-0 voor. Toen ging hij even een tandje versnellen. Hij was bij twee goals betrokken en kwam steeds gevaarlijk vanaf de buitenkant in de één-twee. Onze back had een hele lastige avond die avond."

De verdediger ziet in Ivanusec veel terug van een bekende Nederlandse speler. "Hij is echt een type dat tussen de linies komt en naar binnen gaat. Een beetje Gakpo, maar dan kleiner. Hij komt vaak naar binnen en schiet dan met zijn rechtervoet. Het is niet echt een speler die buitenom gaat."

Steenvoorden speelde in het verleden voor Feyenoord, Excelsior, FC Dordrecht en SC Cambuur. In 2019 verliet de verdediger de Nederlandse velden om aan de slag te gaan bij het Kroatische HNK Gorica. De Nederlander heeft recent zijn handtekening gezet bij Pakhtakor, de huidige kampioen van Oezbekistan. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Gill Swerts!