Familie van Pinas zat naast FC Twente-fans: 'Het was verschrikkelijk'

Familie van Pinas zat naast FC Twente-fans: 'Het was verschrikkelijk'

28-07-2023 20:57
65

Shaquille Pinas kijkt vol afschuw terug op de rellen na FC Twente - Hammarby van donderdagavond. De Nederlandse verdediger van de Zweedse club, die in het verleden bij onder meer ADO Den Haag onder contract stond, maakte zich kort na afloop grote zorgen over zijn familie. 

Twente won in de eigen Grolsch Veste met 1-0 van Hammarby. Na het laatste fluitsignaal ging het helemaal mis. Tientallen supporters van Twente en Hammarby gingen met elkaar op de vuist. Pinas had zich verheugd op een mooie avond, aangezien zijn tweejarige zoon hem voor het eerst in actie zou zien. "In het begin was het goed, maar toen explodeerde het. Ze zaten naast de Twente-fans", aldus Pinas in gesprek met SVT Sport

Wedden

Meer odds

"Het was verschrikkelijk", aldus de aanvoerder van het nationale elftal van Suriname. "Je wilt dat het goed gaat met je zoon, je wil alleen dat hij veilig is." Pinas nam snel daarna contact op met zijn familie, waarna hij goed nieuws vernam. "Ik kwam erachter dat hij veilig was, toen kon ik ontspannen."

Pinas vindt het gedrag van de betrokken supporters onacceptabel. "Ik distantieer me volledig. Ik ben een voetballer, maar ook een vader, en ik wil dat mijn zoon veilig is. Als het mijn zoon was die zoiets deed en thuiskwam, zou hij problemen met mij hebben gehad."