'De Graafschap wil shoppen bij Jong PSV: kandidaat-aanvoerder geniet prioriteit’

'De Graafschap wil shoppen bij Jong PSV: kandidaat-aanvoerder geniet prioriteit’

01-08-2023 00:00 Laatste update: 01:32
42

De Graafschap heeft plannen om een kandidaat-aanvoerder van Jong PSV over te nemen. Het gaat volgens het Eindhovens Dagblad om de Canadese middenvelder Simon Colyn (21).

Colyn was de laatste jaren een vaste waarde bij Jong PSV en speelde 64 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Het perspectief op een doorbraak in de hoofdmacht is echter vertroebeld. De Graafschap ziet daardoor zijn kans schoon, meldde de Gelderlander al. Volgens het ED zou Colyn ook aanvoerder kunnen worden in Eindhoven.

De Graafschap hoopt Colyn op korte termijn over te nemen van PSV, waar zijn contract nog een jaar doorloopt. De Canadees wil de overstap graag maken, maar zit net als de Achterhoekse club al meer dan een week in de wachtkamer.

"Ik ben al tijden met nieuwe spelers bezig", zegt technisch manager Peter Bijvelds tegen de Gelderlander. "Maar het is niet zo eenvoudig als veel mensen denken. Ik heb afgelopen weekend een definitieve afzegging gekregen van Reuven Niemeijer (Brescia, red.). Ik heb Jamie Jacobs (transfervrij, red.) gepolst, maar hij wil niet."

Na het vertrek van Camiel Neghli naar Sparta is De Graafschap op zoek naar versterking. Colyn, zoon van een Canadese vader en een Nederlandse moeder, geldt als zijn gedoodverfde opvolger. Feyenoord-doelman Thijs Jansen (21) wordt waarschijnlijk voor een jaar gehuurd.