'Arsenal pakt door op transfermarkt: nieuwe keeper onderweg naar Londen'

'Arsenal pakt door op transfermarkt: nieuwe keeper onderweg naar Londen'

02-08-2023 07:27
17

Arsenal gaat zich versterken met David Raya, melden The Standard en Fabrizio Romano. De 27-jarige Spanjaard komt over van Brentford, dat met de Nederlander Mark Flekken al een nieuwe doelman in huis haalde. 

Een mogelijk vertrek van steunpilaar Raya was voor The Bees een belangrijke reden om Flekken over te nemen van SC Freiburg. Toch liet een transfer van de 1.83 meter lange sluitpost even op zich wachten. Tottenham Hotspur en Bayern München deinsden terug na het horen van de vraagprijs van veertig miljoen pond, omgerekend zo'n 46 miljoen euro. Arsenal gaat nu wel de onderhandelingen met Brentford aan, weet onder meer The Standard.

Wedden

Meer odds

The Gunners zullen zich gesteund voelen door het feit dat Raya zijn volgend jaar aflopende contract niet wil verlengen. De tweevoudig Spaans international bereikte zelf al een principeakkoord met de nummer twee van de Premier League. In het Emirates Stadium moet hij de concurrentie aangaan met Aaron Ramsdale.

Arsenal roert zich flink deze zomer. Manager Mikel Arteta kon ook Jurriën Timber (Ajax), Kai Havertz (Chelsea) en Declan Rice (West Ham United) al verwelkomen. Zij kostten de Londense club zo'n 230 miljoen euro. Met Mohammed Kudus prijkt bovendien nog een andere Ajax-speler op het lijstje.