FC Groningen haalt kind van de club na tien jaar terug: 'Dit is juiste moment'

FC Groningen haalt kind van de club na tien jaar terug: 'Dit is juiste moment'

02-08-2023 08:09
44

Leandro Bacuna keert terug bij FC Groningen. De 31-jarige middenvelder heeft een mondeling akkoord bereikt met de Eredivisie-degradant. Zodra de laatste formaliteiten zijn afgerond tekent hij een contract voor twee seizoenen in de Euroborg, met de optie voor een extra jaar.

Bacuna werd geboren in Groningen en stroomde op twaalfjarige leeftijd in bij de jeugdopleiding van de Trots van het Noorden. In augustus 2009 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht. Vier jaar later verkocht FC Groningen hem aan Aston Villa, waarna hij ook nog uitkwam voor Reading FC, Cardiff City en Watford.

Bij die laatste club vertrok Bacuna transfervrij. Enkele weken geleden klopte hij daarom aan bij Groningen om zijn conditie op peil te houden. Dat resulteerde al snel in gesprekken over een langer verblijf. "Ik heb alle opties die er waren naast elkaar gelegd en de beslissing genomen dat dit het juiste moment is om terug te keren bij de club waar het allemaal begon", reageert de international van Curaçao op de clubsite.

"Terug naar de roots, terug naar waar mijn familie nog altijd woont. Zij hebben een grote rol gespeeld in de keuze, net als alle mooie berichten die ik heb ontvangen van veel supporters. Ik heb een super goed gevoel om weer terug te zijn in Groningen", aldus Bacuna.