'Amrabat geeft United jawoord, maar moet wachten op vertrek Van de Beek'

'Amrabat geeft United jawoord, maar moet wachten op vertrek Van de Beek'

02-08-2023 12:30 Laatste update: 12:37
37

Sofyan Amrabat heeft zijn jawoord gegeven aan Manchester United, aldus Fabrizio Romano. De middenvelder van Fiorentina kan een officieel bod uit Engeland verwachten zodra The Red Devils afstand hebben gedaan van Donny van de Beek en/of Fred. 

De toekomst van Amrabat is al geruime tijd onderwerp van gesprek. De (vooralsnog) middenvelder van Fiorentina maakte veel indruk met Marokko op het afgelopen WK in Qatar en geniet sindsdien volop interesse van diverse clubs. Eerder deze week werd bekend dat Amrabat ook in de belangstelling staat van een club uit Saudi-Arabië, maar United lijkt nu dan toch echt met hem aan de haal te gaan. 

Volgens Romano heeft hij zijn jawoord gegeven aan Erik ten Hag. De 26-jarige controleur weet sinds juni, toen de eerste gesprekken tussen club en speler plaatsvonden, al dat hij wil verkassen naar Old Trafford, weet Romano. 

Ondanks het feit dat Amrabat persoonlijk al de knoop heeft doorgehakt, is de aanstaande transfer nog zeker niet rond. United heeft tot op heden nog geen officieel bod ingediend bij Fiorentina, waar Amrabat tot medio 2024 onder contract staat. De Serie A-club kan pas een officiële bieding verwachten zodra United middenvelders Fred en/of Van de Beek van de hand heeft gedaan.

Laatstgenoemde zou volgens Spaanse media én ook Romano in de belangstelling staan van Real Sociedad. De club uit Baskenland sprak al met de Nederlander zelf, alvorens ook de clubs met elkaar toenadering hebben gezocht.