'Kogel door de kerk: PSG heeft nieuwe spits te pakken en betaalt 80 miljoen'

'Kogel door de kerk: PSG heeft nieuwe spits te pakken en betaalt 80 miljoen'

03-08-2023 07:41 Laatste update: 08:02
79

Paris Saint-Germain gaat zich versterken met Gonçalo Ramos, zo melden Franse en Portugese media en Fabrizio Romano. De 22-jarige spits komt over van Benfica en kost in totaal tachtig miljoen euro.

Het is geen geheim dat PSG dolgraag een doelpuntenmaker wil toevoegen aan de selectie. Harry Kane (Tottenham Hotspur) en Rasmus Højlund (Atalanta Bergamo, binnenkort Manchester United) bleken niet haalbaar, waardoor werd doorgeschakeld naar Ramos. Zijn komst is nu een kwestie van tijd. Er ligt al een persoonlijk akkoord.

PSG zal hoogstwaarschijnlijk tachtig miljoen euro overmaken naar Benfica, waarvan vijftien miljoen aan bonussen. Luis Campos, technisch directeur in Parijs, wilde Ramos een jaar geleden al naar het Parc des Princes halen. De Portugese spits verlaat Benfica als landskampioen en gaat een vijfjarig contract ondertekenen.

Ramos maakte op het WK een hattrick tegen Zwitserland en scoorde vorig seizoen 27 keer namens het Benfica van trainer Roger Schmidt. PSG hoopt zich ook spoedig te versterken met Ousmane Dembélé en Randal Kolo Muani van respectievelijk FC Barcelona en Eintracht Frankfurt.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Evgeniy Levchenko!