Feyenoord heeft beet: recordaankoop Ueda maakt overstap naar Rotterdam

Feyenoord heeft beet: recordaankoop Ueda maakt overstap naar Rotterdam

03-08-2023 12:05 Laatste update: 12:49
316

Ayase Ueda is speler van Feyenoord. De Rotterdammers maken een bedrag van negen miljoen euro over naar Cercle Brugge. De transfersom kan door bonussen nog oplopen tot tien miljoen euro en dat is een record voor beide clubs.

Ueda werd al langer gelinkt aan de overstap, maar nu is het officieel. De Japanner zal in het duel om de Johan Cruijff Schaal nog niet inzetbaar zijn vanwege zijn werkvergunning. Ueda moet dus sowieso nog wachten tot de eerste competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard. Daarin kan hij mogelijk zijn officiële debuut maken.

Wedden

Meer odds

In België maakte Ueda afgelopen seizoen grote indruk met zijn scoringsdrift. De Japanner was goed voor 23 goals in 42 wedstrijden. Bij Feyenoord wordt hij in een prachtige video welkom geheten en toegesproken door Shinji Ono. De Japanse oud-voetballer speelde lange tijd in Rotterdam en won met Feyenoord de UEFA Cup in 2002.

VoetbalPrimeur sprak met oud-Feyenoorder Kaj Ramsteijn over de komst van Ueda. De Japanner staat bekend als een echte afmaker die explosief is en met zijn snelheid een hoop verdedigers het vuur na aan de schenen kan leggen.

Ueda moet komend seizoen gaan concurreren met publiekslieveling Santiago Gimenez. Voor de eerste twee Champions League-duels maakt Ueda grote kans op een basisplek. Dan is Gimenez nog geschorst.