'Ajax op Kroatische tour: Amsterdammers laten oog vallen op verdediger Medic'

'Ajax op Kroatische tour: Amsterdammers laten oog vallen op verdediger Medic'

03-08-2023 21:01 Laatste update: 21:13
219

Ajax heeft zijn oog laten vallen op verdediger Jakov Medic. Dat meldt Voetbal International. De 24-jarige Kroaat, landgenoot van Josip Sutalo, eveneens Ajax-target, staat momenteel onder contract bij St. Pauli in de 2. Bundesliga. 

Medic is met zijn 1,93 meter een fysiek sterke verdediger. Bij St. Pauli staat hij nog tot medio 2024 onder contract. Het is vooralsnog niet duidelijk hoeveel de Amsterdammers op tafel zullen moeten leggen voor de achterhoede-speler. Onderhandelingen lopen inmiddels wel, aldus VI. 

Met de eventuele komst van Medic krijgt Ajax, dat na het vertrek van onder andere Jurriën Timber naarstig opzoek is op naar nieuwe verdedigers, meer defensieve opties. Josip Sutalo, eveneens Kroaat, is daarvoor de absolute droomkandidaat, maar duidelijk is dat Sven Mislintat meerdere versterkingen wil voor de Amsterdamse achterhoede, die de afgelopen weken tijdens oefenwedstrijden met onder meer FC Augsburg (3-1 nederlaag) en Anderlecht (3-0 nederlaag) bij vlagen zeer broos oogde. 

Medic kwam uit in de jeugd van NK Istra. In 2018 maakte hij de overstap naar 1. FC Nürnberg, alvorens hij via SV Wehen Wiesbaden neerstreek bij St. Pauli. Afgelopen seizoen kwam hij tot 29 competitieduels voor de club uit Hamburg. Woensdagavond werd bekend dat Ajax ook interesse heeft in VfB Stuttgart-verdediger Hiroki Ito.