NEC plukt 'welkome versterking' weg uit Frankrijk: huur met optie tot koop

NEC plukt 'welkome versterking' weg uit Frankrijk: huur met optie tot koop

04-08-2023 17:21 Laatste update: 17:23
22

NEC huurt Brayann Pereira voor één seizoen van AJ Auxerre. De twintigjarige Franse rechtsback sluit per direct aan bij de selectie van de club. De Nijmegenaren hebben bovendien een koopoptie in de deal heeft bedongen.

Pereira begon zijn carrière bij RC Lens, waar hij uiteindelijk zijn debuut maakte in de Ligue 1. In de zomer van 2022 vertrok hij naar AJ Auxerre. De Franse club verhuurde de verdediger het afgelopen halfjaar aan Bourg-en-Bresse. Daar viel hij op door zijn prestaties op het veld, waardoor Pereira basisspeler van Frankrijk Onder-20 was tijdens het WK in Argentinië.

Wedden

Meer odds

"Ik ben blij om in Nijmegen te zijn en dat de transfer is afgerond", aldus Pereira op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. "De komende maanden wil ik me verder ontwikkelen bij N.E.C. en mooie stappen zetten met de club. Ik kan niet wachten om te beginnen."

Ook technisch directeur Carlos Aalbers is blij met de komst van Pereira. "Brayann is een welkome versterking voor onze selectie. Met zijn snelheid, power en voorzet past hij goed in ons spel. Het feit dat hij meer dan dertig interlands in de leeftijd van O16 tot en met O20 van de Franse nationale jeugdteams heeft gespeeld en onlangs nog bassispeler was op het WK O20 in Argentinië zegt genoeg. Daarnaast hebben we nu een dubbele bezetting op de positie van rechtsachter, wat de concurrentie en de kwaliteit binnen het team zal bevorderen."

Thomas van Rooijen 3:15 PM @here Donedeal staat nu ook als video weer live op youtube!