Geen terugkeer: Vrij snel duidelijk dat er geen interesse was vanuit Ajax

Geen terugkeer: "Vrij snel duidelijk dat er geen interesse was vanuit Ajax"

05-08-2023 23:35
62

Een terugkeer bij Ajax was deze zomer niet aan de orde voor Joël Veltman. De 31-jarige verdediger zette daar al in een vroeg stadium een streep door, nadat hij duidelijke signalen kreeg vanuit Amsterdam.

Veltman verlengde begin juli zijn aflopende contract bij , hoewel hij in verband werd gebracht met Sevilla en AS Roma. "Er was zeker interesse. er zijn wat telefoontjes over en weer gegaan, maar het was niet zo concreet dat er biedingen waren", zegt de 28-voudig international tegen ESPN. "Natuurlijk wilde ik mijn opties open houden en kijken wat er allemaal speelde, maar we gaan Europa in met Brighton en dat wil ik graag meemaken."

De naam van Veltman werd in de wandelgangen ook gelinkt aan Ajax, maar hij verschafte daar zelf al snel duidelijkheid over. Hij zei dat een terugkeer nu geen optie is. "Dat klopt, dat heb ik toen in een interview aangegeven. Maar dat kwam ook meer omdat er vanuit Ajax geen contact was geweest. Wel met Davy Klaassen die ik weleens spreek, maar niet vanuit de directie. Voor mij was vrij snel duidelijk dat er geen interesse was van Ajax."

Veltman verruilde Ajax in 2020 voor Brighton. Het afgelopen seizoen eindigde hij als zesde met The Seagulls, waar hij een vaste waarde is.