Steijn voert persoonlijke gesprekken: 'Die wil supergraag bij Ajax blijven'

Steijn voert persoonlijke gesprekken: 'Die wil supergraag bij Ajax blijven'

06-08-2023 20:07 Laatste update: 22:35
196

Steven Berghuis heeft Maurice Steijn in een persoonlijk gesprek laten weten dat hij deze zomer bij Ajax blijft. Dat liet de trainer van de Amsterdammers weten in gesprek met Voetbal International

Berghuis baarde onlangs opzien door in gesprek met AT5 zijn onvrede te uiten omtrent de selectie van Ajax. De Oranje-international gaf aan te vrezen dat er te veel kwaliteit zou zijn ingeleverd na het vertrek van onder anderen Dusan Tadic en Jurriën Timber. Kort daarna werd Berghuis in verband gebracht met een mogelijk vertrek bij Ajax, maar daar is geen sprake van.

Steijn geeft in gesprek met VI duidelijkheid omtrent Berghuis, én ook over Davy Klaassen. "Berghuis wil bij Ajax blijven. Klaassen ook. Althans, laat ik het zo zeggen: Met Berghuis heb ik gisteren gesproken. Die is supertrots dat hij het Ajax-shirt draagt. Die wil supergraag bij Ajax blijven. Met Davy heb ik dat gesprek nog niet gehad. Maar ik heb ook nog geen signalen dat hij weg wil. Zolang zij niet aangeven dat ze weg willen, ga ik ver vanuit dat ze blijven. Steven heeft dat gister expliciet tegen mij gezegd, dat hij wil blijven."

Kudus en Álvarez
Steijn liet zich ook uit over Mohammed Kudus en Edson Álvarez. Eerstgenoemde, die in de nadrukkelijke belangstelling staat van Brighton & Hove Albion, had tegen Dortmund 'gewoon' een basisplaats. Álvarez, die in een vergevorderd stadium met West Ham United is over een transfer, sluit maandag weer aan. "Álvarez en Sanchez (Jorge, red.) moeten zich maandag melden. Alle twee. Dinsdag zitten ze in de training", aldus de trainer, die op de hoogte is van de transerwensen. "Kudus en Álvarez zijn spelers van Ajax. Dat zijn ook nog eens sterkhouders in mijn ogen. Die gaan er gewoon op zolang er nog geen akkoord is met welke club dan ook. Dan zijn het mijn spelers."