Engelse pers lyrisch over debutant Timber: 'Solide, comfortabel, uitstekend'

Engelse pers lyrisch over debutant Timber: 'Solide, comfortabel, uitstekend'

06-08-2023 20:40 Laatste update: 07-08-2023 09:03
75

Jurriën Timber kan terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijd tegen Manchester City. De Arsenal-verdediger, die in het duel om de Community Shield fungeerde als linksback, wordt door vrijwel alle toonaangevende Engelse media op het schild gehesen. 

Arsenal-manager Mikel Arteta koos ervoor om Timber als linksback te laten beginnen. De Oranje-international had zodoende te maken met Bernardo Silva als directe opponent. Na 76 minuten spelen werd Timber naar de kant gehaald. Arsenal kwam uiteindelijk nog op gelijke hoogte via Leandro Trossard, waarna The Gunners aan het langste eind trokken via strafschoppen. 

'Een heel solide begin van de voor 34 miljoen pond overgekomen speler van Ajax, die het gros van afgelopen seizoen speelde als centrale verdediger voor de Nederlandse topclub. Hij oogde comfortabel als linksback, waar hij zijn snelheid kon gebruiken om zich uit problemen te spelen', zo tekent The Telegraph, dat hem een 7 geeft, op.

The Evening Standard had oog voor de wijze waarop Timber zich opstelde. 'Hij stond uitstekend gepositioneerd om een voorzet van Kyle Walker te blokkeren aan het begin van de tweede helft, en bij een poging van Palmer (Cole, red.). Een uitstekend volledig debuut voor de club.' 

Ook de BBC is onder de indruk. 'Guardiola (Pep, red.) zei in aanloop naar deze wedstrijd dat de transferzaken van Arsenal de club naar een ander niveau hebben getild, en terwijl Rice (Declan, red.), Havertz (Kai, red.) of Timber niet heel specifiek hebben geëxcelleerd, is het duidelijk dat zij met hun komst de ploeg van Arteta hebben versterkt.'