Steijn duimt voor Ajax-transfer: 'Sven is er geweest om die jongen los te weken'

Steijn duimt voor Ajax-transfer: 'Sven is er geweest om die jongen los te weken'

07-08-2023 07:13 Laatste update: 07:26
107

De concurrentie liegt er niet om, Dinamo Zagreb zorgt voor vertraging en de vraagprijs is hoog, maar Ajax hoopt nog steeds op de komst van Josip Sutalo. Maurice Steijn maakt daar geen geheim van.

Vorige week vloog technisch directeur Sven Mislintat naar Kroatië om een doorbraak in de onderhandelingen te forceren, maar de Duitser keerde zonder akkoord terug in Amsterdam. "Sven is in Kroatië geweest om te onderhandelen met Zagreb om die speler los te weken", bevestigt Steijn aan Voetbal International. "Dat is op die dag in ieder geval niet gelukt."

Toch is de trainer van Ajax na het verloren oefenduel met Borussia Dortmund (3-1) positief gestemd over de haalbaarheid van Sutalo. "Het ziet er goed uit, maar er is nog steeds geen handtekening gezet. Dat maakt het lastig. We hebben ons erin vastgebeten."

"Die jongen wil wel naar Ajax. Anders had hij het aan de voorkant wel afgeschoten", aldus Steijn over de 23-jarige verdediger, die ongeveer 25 miljoen euro moet kosten. "De speler wil wel, maar de speler is niet de enige partij in deze. De speler wil naar Ajax, anders had hij drie weken geleden al gezegd: ik ga op een andere aanbieding in."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Ronald Graafland!