Bosz: 'Het klopt dat hij weg kan, maar ik hoop dat Sangaré blijft'

Bosz: 'Het klopt dat hij weg kan, maar ik hoop dat Sangaré blijft'

07-08-2023 16:18 Laatste update: 16:38
98

Peter Bosz ziet dat PSV dinsdag tegen Sturm Graz weer voor een heel andere uitdaging komt te staan in de derde voorronde van de Champions League. Volgens de trainer zijn de Oostenrijkers niet te vergelijken met Feyenoord, dat vrijdag werd verslagen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

"Het is een ploeg die totaal anders speelt dan Feyenoord, zowel aan de bal als zonder bal", maakt Bosz de vergelijking op de persconferentie. "Ze zijn erg gevaarlijk in de omschakeling, waarbij ze de bal altijd achter de verdediging spelen. De restverdediging moet op orde zijn." Hij is ook beducht voor Oostenrijkse standaardsituaties. "Ze hebben veel gescoord uit corners, daar zijn ze heel goed in. We moeten er dus weinig weggeven."

Bosz is niet bang dat zijn spelers overmoedig worden na de zege op Feyenoord. "Misschien dat er bij de buitenwacht euforie was en dat die erg verrast was dat we zo konden voetballen. Maar ik denk niet dat er bij ons sprake is van euforie, omdat wij beseffen dat dit een heel andere wedstrijd wordt en een heel belangrijke wedstrijd."

Als PSV het tweeluik met Sturm Graz overleeft, dan wacht mogelijk een treffen met Rangers FC. Vooruitlopen op een weerzien met de Schotse topclub, wil Bosz nog niet. "Sturm Graz is gewoon ook niet simpel te kloppen. Het is gewoon een hele degelijke, stabiele ploeg." 

Bosz kan dinsdag 'gewoon' beschikken over Ibrahim Sangaré, die concrete belangstelling geniet van Nottingham Forest. "Dat hij nog weg kan gaan, dat klopt. Dat weten we allemaal. Ik vind dat hij goed speelt. Hij laat zich niet afleiden door wat er misschien speelt." De oefenmeester denkt niet dat hij invloed heeft op de keuze van de Ivoriaan. "Nee, daar heb ik geen invloed op. Maar ik hoop dat hij behouden blijft."