'Het is opmerkelijk dat Ivanusec weg mag bij Dinamo Zagreb, en Sutalo niet'

'Het is opmerkelijk dat Ivanusec weg mag bij Dinamo Zagreb, en Sutalo niet'

07-08-2023 19:07 Laatste update: 19:07
244

Valentijn Driessen begrijpt Dinamo Zagreb niet in de onderhandelingen met Ajax om Josip Sutalo. De verdediger mag pas naar Ajax als zijn ploeg zeker weet of de groepsfase van de Champions League wel of niet is behaald.

Volgens Driessen is dat bijzonder, aangezien Luka Ivanusec wél mocht vertrekken naar Feyenoord. "Dat over Sutalo, vind ik wel een opmerkelijk verhaal. Ik begreep van Maurice Steijn dat zijn komst eventueel 31 augustus kan worden, als Dinamo Zagreb zich dan misschien plaatst voor de Champions League", aldus Driessen in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. "Dat kan ik wel begrijpen, maar Ivanusec, die van Feyenoord, die zou al komen na de eerstvolgende ronde. Het is opmerkelijk dat de een wel weg mag, en de ander niet."

"Het moet niet zo zijn dat je dadelijk op de laatste dag van de transfermarkt uiteindelijk alsnog achter het net vist", vervolgt Driessen, die uitlegt hoe de situatie eruit zag bij de van St. Pauli overgekomen Jakov Medic. "Daar is op het laatste moment tegen een aantal mensen binnen de club gezegd: bekijk de beelden van deze speler. Dat is niet een heel langdurig scoutingstraject geweest, in tegenstelling tot bij Sutalo."