Steijn blij met loting: 'In ieder geval twee ploegen met naamsbekendheid'

Steijn blij met loting: 'In ieder geval twee ploegen met naamsbekendheid'

07-08-2023 20:16
53

Maurice Steijn is blij met de loting van Ajax voor de play-offs van de Europa League. De Amsterdammers nemen het op tegen Astana FK óf PFK Ludogorets. 

"Het zijn in ieder geval twee ploegen die een behoorlijke naamsbekendheid hebben", aldus Steijn op de clubsite. "Er zaten er een paar mogelijke tegenstanders bij waarvan we de naam niet kenden." Over Astana FK en PFK Ludogorets is de coach in ieder geval positief. "De kampioen van Bulgarije en de kampioen van Kazachstan, die het eerst samen moeten uitvechten. Dan weten we wat ons te doen staat."

Steijn is in ieder geval geen onbekende in de Johan Cruijff Arena. De coach zat in het verleden als toeschouwer in het stadion. "Ik heb die Europese avonden wel eens beleefd als toeschouwer in de ArenA", zei de trainer. "Ik ben toen ik nog trainer van ADO was met mijn zoon hier geweest, naar ik dacht Ajax - Barcelona of Ajax - Real Madrid. Legendarische avonden waren dat."

Ook de selectie van Ajax heeft de loting gevolgd. "Iedereen heeft zitten kijken. Dat leeft ook. De spelers gaan ook gelijk informatie inwinnen over wie hun directe tegenstanders zijn en dergelijke. De jongens zijn er wel mee bezig, dus dat is een goed teken."