Update: Iniesta gaat nog even door en tekent in Arabische Emiraten

Update: Iniesta gaat nog even door en tekent in Arabische Emiraten

07-08-2023 20:56 Laatste update: 09-08-2023 16:42
43

Andrés Iniesta heeft iedereen op het verkeerde been gezet. Lange tijd leek het erop dat hij bij Inter Miami ging spelen, maar maandagavond meldt de doorgaans betrouwbare Fabrizio Romano dat de voormalig speler van FC Barcelona een contract gaat tekenen bij Emirates Club FC in de Verenigde Arabische Emiraten.

Volgens de Italiaanse transfergoeroe landt Iniesta maandagavond nog in Dubai om zijn handtekening te zetten onder een contract voor één jaar. Mocht de samenwerking aan beide kanten bevallen, heeft de 131-voudig international van Spanje de optie om nog een extra seizoen te blijven.

Vissel Kobe nam deze zomer afscheid van Iniesta na vijf seizoenen. De Japanse club nam hem in 2018 over van FC Barcelona. De spelmaker werd vervolgens meermaals in verband gebracht met een transfer naar de Verenigde Staten om teamgenoot te worden van Lionel Messi, Sergio Busquets en Jordi Alba, echter kiest hij toch voor het grote geld in de VAE bij Emirates Club.

Update: Andrés Iniesta is gepresenteerd in de Verenigde Arabische Emiraten. Het clubicoon van FC Barcelona heeft een contract getekend bij Al-khaimah. De 39-jarige spelmaker besluit zijn pensioen zodoende nog even uit te stellen, maar van een hereniging met zijn maatjes Lionel Messi, Jordi Alba en Sergio Busquets bij Inter Miami FC komt het definitief niet.