PSV slaat dubbelslag: talentvolle Deen (17) en Belg (16) tekenen in Eindhoven

PSV slaat dubbelslag: talentvolle Deen (17) en Belg (16) tekenen in Eindhoven

08-08-2023 10:43
53

PSV heeft zich versterkt met het Deense keeperstalent Mikkel Markdal. De zeventienjarige doelman komt over van AGF Aarhus en tekent in Eindhoven een contract tot medio 2025. Markdal zal bij PSV aansluiten bij de O18.

Als een van de grotere talenten van Denemarken werd Markdal uitgenodigd voor een stage op de Herdgang en dat is beide partijen goed bevallen. De overstap hing al een tijdje in de lucht, maar nu de Deen met succes de medische keuring heeft doorstaan, hebben de Eindhovenaren het nieuws definitief bevestigd via de eigen kanalen.

De jeugdinternational van Denemarken beschikte bij Aarhus over een contract dat aan het einde van 2023 af zou lopen. Volgens het Eindhovens Dagblad zal Markdal, als hij zich weet te bewijzen, binnen afzienbare tijd zijn opwachting kunnen maken in de beloftenploeg van PSV, die uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie.

PSV heeft overigens ook een Belgische keeper in huis gehaald. De zestienjarige Jens Heylen komt transfervrij over van RSC Anderlecht en heeft in Eindhoven zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2025. Hij voegt zich bij PSV O17.