Mahi verlaat Utrecht en gaat van Eredivisie naar Keuken Kampioen Divisie

Mahi verlaat Utrecht en gaat van Eredivisie naar Keuken Kampioen Divisie

10-08-2023 11:08
53

Mimoun Mahi verruilt de Eredivisie voor de Keuken Kampioen Divisie. De Graafschap neemt de 29-jarige aanvaller per direct over van FC Utrecht.

De Graafschap heeft Mahi voor drie seizoen gecontracteerd en betaalt géén transfersom. De aanvaller speelde vijftig officiële wedstrijden bij FC Utrecht, waarin hij goed was voor dertien goals en zeven assists. Vorig seizoen kwam de aanvaller op huurbasis uit voor SC Cambuur.

"Ik ben superblij om hier te zijn", reageert Mahi op de website van zijn nieuwe club. "Ik geloof in de ambitie die de club heeft uitgesproken en het plan dat ze voor de ploeg én mij hebben." Ook technisch manager Peter Bijvelds is blij. "Hij heeft laten zien dat hij kan scoren."

"Het perspectief op speeltijd was voor Mimoun Mahi dit seizoen bij FC Utrecht gering", verklaart technisch directeur Jordy Zuidam op de Utrecht-site. "We zijn met Mimoun in gesprek gegaan over zijn situatie en hebben met hem meegedacht toen De Graafschap zich voor hem meldde."

Mahi speelde eerder voor Sparta Rotterdam, FC Groningen en FC Zürich. Ook is hij tweevoudig international van Marokko. De Graafschap versterkte zich deze zomer al met Donny Warmerdam en Thijs Jansen (huur), die overkwamen van respectievelijk Ajax en Feyenoord. Vrijdagavond beginnen de Achterhoekers aan de competitie tegen ADO Den Haag.