'Volgende vertrek in de maak: Ajax accepteert bod van 17 miljoen euro'

'Volgende vertrek in de maak: Ajax accepteert bod van 17 miljoen euro'

10-08-2023 13:04 Laatste update: 13:09
162

Mohamed Daramy staat op het punt om Ajax te verlaten. De Amsterdammers hebben een akkoord bereikt met Stade Reims over een miljoenentransfer, meldt Fabrizio Romano.

Ajax verkoopt Daramy voor maximaal zeventien miljoen euro aan Reims, inclusief bonussen. Het is onbekend hoe hoog het vaste bedrag is dat de Franse club overmaakt naar Amsterdam. Ook is er een doorverkooppercentage opgenomen in de deal.

Wedden

Meer odds

Daramy moet nu alleen nog zijn jawoord geven. De kans is levensgroot dat hij instemt met de voorwaarden van Stade Reims, anders waren de onderhandelingen nooit zover gekomen. Burnley blijft met lege handen achter. De Premier League-promovendus, geleid door manager Vincent Kompany, wilde Daramy huren met optie tot koop.

Daramy werd in 2021 door Ajax weggeplukt bij FC Kopenhagen. Destijds betaalden de Amsterdammers twaalf miljoen euro voor de Deense dribbelaar, die uiteindelijk nooit kon overtuigen in de Johan Cruijff Arena. Vorig seizoen keerde hij op huurbasis terug naar Kopenhagen.

Reims werd het afgelopen jaar elfde in de Ligue 1 en wil met Daramy aanhaken bij de subtop in de Ligue 1. Ajax-trainer Maurice Steijn zit ruim in de linksbuitens en kan nog kiezen voor onder meer aanvoerder Steven Bergwijn, nieuwkomer Carlos Forbs en talenten Mika Godts en Amourricho van Axel Dongen.