'Liverpool troeft Chelsea in extremis af en betaalt monsterbedrag van 127 miljoen'

'Liverpool troeft Chelsea in extremis af en betaalt monsterbedrag van 127 miljoen'

11-08-2023 07:23 Laatste update: 08:58
89

Liverpool heeft de deal rond Moises Caicedo succesvol gekaapt van Chelsea. Media als The Athletic en Fabrizio Romano melden een akkoord tussen Liverpool en Brighton. Chelsea was lange tijd koploper om de Ecuadoriaan van Brighton & Hove Albion te tekenen, maar Liverpool kwam donderdagnacht ineens met een bod van twaalf miljoen euro meer.

Als de deal rondkomt, dan betaalt Liverpool met een transfersom van 127 miljoen euro een recordbedrag voor Caicedo. Nog nooit leverde een speler uit de Premier League zo veel geld op. Ook gaat Liverpool ruimschoots over het eigen clubrecord heen. Virgil van Dijk was tot nu toe met 84,65 miljoen euro de duurste speler ooit voor The Reds. Voor Liverpool werd Caicedo erg belangrijk na het vertrek van onder andere Fabinho en Jordan Henderson.

De deal is op persoonlijke voorwaarden nog niet rond, maar dat lijkt een formaliteit te zijn. Trainer Jürgen Klopp zit vrijdagochtend met Caicedo om de eerste gesprekken te voeren met de Ecuadoriaan. Ook de medische keuring voor de middenvelder is geboekt op vrijdag. De deal lijkt zo snel te gaan dat de verwachting is dat Caicedo binnen 24 uur zijn contract in Liverpool tekent.

Caicedo werd in 2021 door Brighton overgenomen van het Ecuadoriaanse Independiente. De middenvelder werd daarna verhuurd aan het Belgische Beerschot, maar afgelopen seizoen maakte hij indruk in het shirt van Brighton. Afgelopen winter was Caicedo dichtbij een transfer naar Arsenal, maar die deal klapte op Deadline Day. Deze zomer leek Chelsea de belangrijkste kandidaat, maar de Londenaren zijn afgetroefd door Liverpool.