Fikse zelfkritiek na Feyenoord-remise: 'Persoonlijk is er veel werk aan de winkel'

Fikse zelfkritiek na Feyenoord-remise: 'Persoonlijk is er veel werk aan de winkel'

13-08-2023 16:49
102

Mats Wieffer is uiterst zelfkritisch na het gelijkspel van Feyenoord tegen Fortuna Sittard (0-0). De Rotterdammers slaagden er met tien man niet in om de Limburgers opzij te zetten.

Bart Nieuwkoop kreeg al vroeg in de wedstrijd een rode kaart. Wieffer spreekt na afloop van een 'valse start'. "Dat kan je wel zeggen. Thuis moet je van Fortuna winnen, dat weten we maar al te goed. Een snelle rode kaart werkt niet mee, dan moet die een keer goed vallen", stelt de middenvelder tegenover ESPN. "We hebben niet heel veel meer gecreëerd. Dan is het wel een valse start, ja."

"Persoonlijk ben ik ook nog niet mezelf", vervolgt Wieffer. "Ik ben nog niet de Mats van vorig jaar, een beetje zoekende nog." Trainer Arne Slot kiest er dit seizoen voor om Wieffer wat verder naar voren te schuiven. "Daar moet ik erg aan wennen", aldus de Oranje-international. "Het loopt niet, ik loop over de bal heen... Er zijn geen excuses, maar ik weet niet waar het aan ligt."

"Ik ben zoekende, vorig jaar was dat niet zo", benadrukt Wieffer. "In de tweede helft sta ik meer op zes en dat vind ik lekkerder. Maar ik moet me aanpassen. Als de trainer me hoger op het middenveld zet moet ik zorgen dat ik daar beter speel. Persoonlijk is er nog veel werk aan de winkel."