Nieuwe ploeggenoot voor Álvarez: West Ham haalt Engelse vrije trappen-koning

Nieuwe ploeggenoot voor Álvarez: West Ham haalt Engelse vrije trappen-koning

14-08-2023 10:10 Laatste update: 10:14
27

West Ham United heeft zich versterkt met James Ward-Prowse. De middenvelder, die bekendstaat om zijn fenomenale vrije trap, komt over van het het gedegradeerde Southampton. 

Doordat Ward-Prowse ook komend seizoen Premier League-speler is, kan hij zijn jacht op het vrijetrappen-record van David Beckham hervatten. Laatstgenoemde wist tijdens zijn voetballoopbaan liefst achttien keer te scoren uit een vrije trap. Ward-Prowse, die West Ham naar verluidt ongeveer 35 miljoen euro kost, heeft er tot op heden zeventien gemaakt. 

Wedden

Meer odds

Ward-Prowse, die tot nu altijd speler van Southampton is geweest, tekent bij West Ham een contract voor vier jaar. Na Valentino Livramento is de exit van het  de tweede grote uitgaande transfer van Southampton deze transferwindow. 

Bij de Conference League-winnaar van afgelopen seizoen komt de elfvoudig international van Engeland samen te spelen met Edson Álvarez, die onlangs overkwam van Ajax. The Hammers zijn echter nog niet uitgeshopt. Ook Harry Maguire moet nog naar Londen komen. Manchester United en West Ham hebben al een akkoord bereikt over een transfersom, maar het is nog wachten op een jawoord van de speler zelf.