Bosz oogst lof bij PSV-start: 'Zijn speelstijl zal uiteindelijk worden beloond'

Bosz oogst lof bij PSV-start: 'Zijn speelstijl zal uiteindelijk worden beloond'

15 augustus om 12:37
Laatste update: 15 augustus om 17:25

Peter Bosz heeft al snel zijn stempel weten te drukken op het spel van PSV. Jan Kromkamp, die in het verleden bij PSV speelde, is onder de indruk van de Eindhovenaren, laat hij weten in de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD van VoetbalNieuws.nl.

PSV kent met een overwinning op Feyenoord in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, een ruime zege op Sturm Graz en de winst op FC Utrecht in de Eredivisie een uitstekende seizoenstart. Kromkamp kijkt graag naar de Eindhovenaren. "Ik vond het heel goed. Peter Bosz heeft het aardig op de rit gekregen. Hij is een uitstekende trainer. Op een gegeven moment heb je goed voetbal, wat hij predikt. Hij denkt altijd vanuit balbezit. Het idee is aanvallend voetbal, daar houd ik zelf erg van."

De oud-verdediger van PSV verwacht dat de speelwijze van Bosz, ondanks zijn imago, tot prijzen zal gaan leiden. "Als je dat predikt, wordt het ook op een gegeven moment beloond. Dat is zijn visie en speelstijl." Het is volgens Kromkamp vooral belangrijk dat de trainer vasthoudt aan die visie. "Je merkt links en rechts wat dingen op van mensen: je kan dingen zus en zo implementeren. Maar je moet wel bij jezelf blijven. En Bosz wil aanvallend voetbal spelen."