Kansen PSV tegen Rangers ingeschat: 'Er zit echt enorme druk en spanning op'

Kansen PSV tegen Rangers ingeschat: 'Er zit echt enorme druk en spanning op'

15-08-2023 23:20 Laatste update: 23:21
146

Wim Kieft is ervan overtuigd dat PSV zich ten koste van Rangers FC moet kunnen plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. De voormalig spits sprak onlangs met Dick Advocaat (oud-trainer van Rangers). Volgens laatstgenoemde hebben de Schotten dit seizoen een behoorlijk jasje uitgedaan. 

PSV was dinsdagavond in Oostenrijk met 1-3 te sterk voor Sturm Graz. Zodoende werd, nadat de heenwedstrijd in Eindhoven ook al overtuigend werd gewonnen, het felbegeerde ticket voor de play-offs van het miljardenbal behaald. Daarin kan de ploeg van trainer Peter Bosz revanche nemen op Rangers, dat vorig jaar ten koste van PSV aan het langste eind trok. 

Kieft verwacht dat de verhoudingen dit jaar heel anders liggen. "Ze zijn daar vorig jaar door uitgeschakeld natuurlijk. Dat speelt wel mee, maar dat geeft ook scherpte. Gisteren zat ik met Dick Advocaat aan tafel. Hij zei, want hij kent dat Rangers natuurlijk, dat ze hun beste spelers wel hebben verkocht. Dat moet te doen zijn. Het was vorig jaar ook te doen, alleen nu acht ik PSV beter", aldus de oud-speler van de Eindhovenaren na afloop bij Veronica. 

Ondanks dat de Eindhovenaren volgens Kieft op PSV een favorietenrol genieten, zullen de grote financiële belangen ook van invloed zijn. "Het gaat om heel veel geld, dus er zit echt enorme druk en spanning op."