'Ziyech op weg naar Chelsea-exit: spelmaker vliegt naar Turkije voor keuring'

'Ziyech op weg naar Chelsea-exit: spelmaker vliegt naar Turkije voor keuring'

16-08-2023 10:23 Laatste update: 10:32
139

De kans is levensgroot dat Hakim Ziyech zijn loopbaan in Turkije voortzet. Volgens het doorgaans betrouwbare The Guardian is de spelmaker op weg naar Galatasaray voor een medische keuring.

Daarmee lijkt er spoedig een einde te komen aan de periode van Ziyech bij Chelsea. Sky Sports en Fabrizio Romano melden zelfs dat er al een akkoord is bereikt tussen Chelsea en Galatasaray. Het is onduidelijk welk bedrag er gemoeid gaat met de overgang. Ziyech is onderweg naar Istanbul, waar hij medisch gekeurd zal worden. Mocht hij door de keuring komen, lijkt een vertrek naar Cim Bom Bom aanstaande.

Eerder deze zomer was Ziyech hard op weg naar Al Nassr. In Saudi-Arabië kwam de dertigjarige middenvelder annex aanvaller volgens diverse media niet door de keuring, waardoor de transfer afketste. In het geruchtencircuit werd Ziyech ook gelinkt aan Paris Saint-Germain, de club die hem afgelopen winter hoopte over te nemen.

Ziyech was bij Chelsea overbodig en kreeg voor dit seizoen niet eens een rugnummer toebedeeld. In 2020 maakte hij voor veertig miljoen euro de overstap van Ajax, maar op Stamford Bridge kon hij zijn prijskaartje nooit waarmaken. In totaal speelde hij 107 wedstrijden voor The Blues. Daarin scoorde hij veertien keer en gaf hij dertien assists.