PSV'er knokt zich na minder jaar weer in basis: 'Coach stelt beste spelers op'

PSV'er knokt zich na minder jaar weer in basis: 'Coach stelt beste spelers op'

16-08-2023 11:51 Laatste update: 11:54
72

Na een moeizaam jaar is Jordan Teze weer helemaal terug bij PSV. Onder de nieuwe trainer Peter Bosz is hij de eerste keuze op rechtsback worden. Die positie was niet zijn lievelings, maar dit jaar wil hij zich wel focussen op een vaste waarde worden aan de rechterkant.

De 23-jarige Teze brak in 2020 door onder trainer Roger Schmidt en haalde het grote Oranje. Uiteindelijk viel hij terug en kende de verdediger onder Ruud van Nistelrooy een moeizaam jaar. Met Bosz als trainer is hij echter weer helemaal terug en kreeg hij tot nu toe alle wedstrijden de voorkeur op de rechtsbackpositie.

"Het zou de ervaring kunnen zijn, maar ik denk dat de coach gewoon de beste spelers opstelt", vertelt Teze op de persconferentie na afloop van de wedstrijd tegen Sturm Graz geciteerd door het Eindhovens Dagblad. Ik hoop dat ik een goed beeld van mezelf heb achtergelaten in de voorbereiding."

Op trainingskamp in Oostenrijk gaf de verdediger nog te kennen dat hij liever centraal achterin speelt dan als back, maar daar is hij inmiddels op teruggekomen. "De coach wil nu dat ik het op zijn manier invul en ziet me nu soms meer als centrale verdediger dan als back", aldus Teze.

Bosz vult daarna aan met zijn visie. "We hebben Patrick van Aanholt aan de linkerkant een back die wat hoger op het veld staat en vaak over Noa Lang heen kan komen. Bij Jordan is dat minder het geval. Hij speelt meer als derde centrale verdediger, waarbij hij aan de rechterkant blijft en André Ramalho in het midden uitkomt."