Update: topclubs grijpen mis, Neymar en Al Hilal hebben nieuwe doelman binnen

Update: topclubs grijpen mis, Neymar en Al Hilal hebben nieuwe doelman binnen

18-08-2023 08:13 Laatste update: 17-08-2023 12:31
82

Yassine Bounou wordt de nieuwe doelman van Al Hilal. Dat melden CBS Sports en Fabrizio Romano. Volgens Relevo zou de Marokkaanse doelman van Sevilla zelfs na de Supercup-finale direct naar Saudi-Arabië zijn gevlogen om zijn transfer af te ronden.

Bounou wordt van Sevilla overgenomen voor een bedrag dat op kan lopen tot 21 miljoen euro. Het akkoord is inmiddels gesloten tussen Al Hilal en de ploeg uit Andalusië en de doelman zal spoedig zijn medische keuring ondergaan. Bounou maakt al jaren indruk bij Sevilla en keepte ook op het afgelopen WK in Qatar een ijzersterk toernooi met Marokko. Bounou tekent voor drie jaar als spelers van Al Hilal.

Met de transfer van Bounou naar Al Hilal vist Bayern München voor de derde keer achter het net wat betreft een nieuwe keeper. Eerder was Kepa Arrizabalaga prioriteit nummer één, maar die koos voor Real Madrid. Daarna leek Gerónimo Rulli een belangrijke kandidaat, maar die raakte ernstig geblesseerd. Bounou zou ook in beeld zijn geweest in München, maar de Marokkaanse sluitpost kiest voor Saudi-Arabië. Bounou werd deze zomer al vaker genoemd bij meerdere topclubs.

Al Hilal heeft na de komst van Neymar en de toekomstige transfer van Bounou alweer de ogen op een volgend target. Aleksandr Mitrovic moet nu zo snel mogelijk overgenomen worden van Fulham.

Update: Yassine Bounou heeft zijn transfer te pakken. Al Hilal heeft de doelman, die overkomt van Sevilla, gepresenteerd. Met de overgang gaat inclusief bonussen 21 miljoen euro gemoeid. Bij Al Hilal gaat Bounou samenspelen met onder meer Neymar, die eerder deze week diens handtekening onder een tweejarig contract zette.