Succesvolle Wiegman kandidaat bij Engelse mannen: 'Ze doet het geweldig'

Succesvolle Wiegman kandidaat bij Engelse mannen: 'Ze doet het geweldig'

17-08-2023 15:51
158

Sarina Wiegman is een serieuze kandidaat om Gareth Southgate op te volgen als bondscoach van de Engelse mannen. Dat bevestigt een bestuurder van de voetbalbond FA. Volgens Mark Bullingham kan de Nederlandse 'elke baan aan'.

Southgate (52) staat sinds 2016 aan het roer bij de nationale ploeg van Engeland en zal ooit afscheid nemen. Als dat moment aanbreekt, zal Wiegman een uitnodiging krijgen om op sollicitatiegesprek te komen. Ze leidde Engeland vorig jaar naar de Europese titel en staat zondag tegenover Spanje in de finale van het WK.

"Waarom moet het een man zijn?", vraagt Bullingham zich hardop af bij ESPN. "Ons antwoord zal altijd zijn dat we op zoek zijn naar de beste persoon voor de baan. Als dat een vrouw is, waarom niet? Sarina doet het geweldig, ik hoop dat ze nog heel lang doorgaat. Ze kan elke baan aan."

Southgate heeft nog een contract tot het EK van 2024 bij Engeland, dat in 1966 de laatste hoofdprijs won. Na de uitschakeling in de kwartfinales van het WK in Qatar overweeg hij ontslag te nemen. Wiegman staat nog twee jaar onder contract bij de FA. Ze wordt nadrukkelijk genoemd als nieuwe bondscoach van de Verenigde Staten.