'Mislintat wilde spectaculaire Ajax-move, maar ving bot bij Leipzig en Forsberg'

'Mislintat wilde spectaculaire Ajax-move, maar ving bot bij Leipzig en Forsberg'

18-08-2023 15:43 Laatste update: 15:47
64

Ajax heeft RB Leipzig-middenvelder Emil Forsberg geprobeerd te verleiden tot een transfer. De Amsterdammers zijn daar echter niet in geslaagd: Forsberg gaat binnenkort zijn contract verlengen in Duitsland. Dat meldt het Zweedse Aftonbladet.

Het is duidelijk dat Ajax nog rondkijkt voor een nieuwe middenvelder. Zo vallen de namen van Eduard Spertsyan en James McAtee nu in Amsterdam. Directeur Sven Mislintat heeft echter ook een poging gewaagd voor Forsberg. De 31-jarige middenvelder staat niet altijd meer in de basis bij Leipzig. Toch wilde trainer Marco Rose hem erg graag behouden.

Dat lijkt ook te lukken: Forsberg staat namelijk op het punt om zijn contract met twee jaar te verlengen, tot medio 2027. Bij Leipzig moet hij dit seizoen de concurrentiestrijd aangaan met Xavi Simons en Dani Olmo, die allebei als aanvallende middenvelders aan de buitenkant spelen bij Die Roten Bullen.

Forsberg heeft een grote staat van dienst bij Leipzig. In de winter van 2015 kwam hij naar de club toe, toen het nog actief was in de Tweede Bundesliga. De Zweeds international is vanaf dat moment onderdeel geweest van de volledige opbouw van de club, die vorig jaar als derde finishte in de Bundesliga.