Steijn komt met bevestiging: Gorter bij Ajax onder de lat tegen Excelsior

Steijn komt met bevestiging: Gorter bij Ajax onder de lat tegen Excelsior

18-08-2023 18:47
109

Jay Gorter staat zaterdag bij Ajax onder de lat tijdens de uitwedstrijd tegen Excelsior. Trainer Maurice Steijn heeft op de website van Ajax een uitleg gegeven waarom hij de Nederlandse sluitpost boven de miljoenenaankoop Diant Ramaj verkiest.

"Wij hebben er deze week goed naar gekeken met z'n allen", vertelt Steijn over de keeperskwestie bij de Amsterdammers. "Met Ramaj en Gorter hebben we twee talentvolle keepers. Ik heb nu gekozen voor Gorter omdat hij al langer bij de groep zit en onze stijl van spelen meer beheerst. Hij kent de jongens in de achterhoede goed en spreekt de taal. Het zijn kleine dingen die in zijn voordeel vallen, want ze zitten dicht bij elkaar. Ik kies nu voor Jay."

Gerónimo Rulli is normaal de eerste keeper van de Amsterdammers, maar de Argentijn raakte in de eerste competitiewedstrijd geblesseerd. Een schouderblessure houdt de sluitpost een aantal maanden aan de kant, waardoor Steijn een vervanger moest aanwijzen.

Steijn heeft sinds vrijdag ook de beschikking over rechtsback Anton Gaaei. De Deense verdediger werd voor vier miljoen euro gehaald, maar is nog niet gelijk de eerste keus. "Devyne Rensch is momenteel onze eerste rechtsback en Gaaei weet dat hij hem moet uitdagen. Voorlopig doe ik het met deze spelers en daar ben ik heel tevreden mee."

Kijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!