'Details bekend van aantijgingen Paquetá, maximale wedbedragen voor gele kaart'

'Details bekend van aantijgingen Paquetá, maximale wedbedragen voor gele kaart'

18-08-2023 22:54 Laatste update: 22:57
32

De transfer van Lucas Paquetá naar Manchester City staat op losse schroeven vanwege een mogelijk gokschandaal van de middenvelder van West Ham United. Braziliaanse media zeggen te weten waar de voetballer onder meer van wordt beschuldigd. 

Onder andere Globo schrijft over de aantijgingen richting het adres van Paquetá. De middenvelder wordt ervan verdacht op zichzelf te hebben gewed tijdens Premier League-wedstrijden. Het Braziliaanse medium meent dat er maximale geldbedragen zijn ingezet op een gele kaart van Paquetá in het duel met Aston Villa op 12 maart. Gloednieuwe accounts zetten bij bookmakers het maximumbedrag in op een kaart van Paquetá, die hij in die wedstrijd ook pakte met een onbesuisde overtreding.

De weddenschappen werden in de Braziliaanse gemeente Duque de Caxias geplaatst bij Betway, een bookmaker die West Ham sponsort. De rekeningen waar de bedragen naartoe gingen, zouden van mensen zijn die dicht bij Paquetá staan. Op de dag van het duel met Aston Villa werden meerdere nieuwe accounts aangemaakt om de weddenschappen te plaatsen. De middenvelder meldt zich maandag bij de Engelse voetbalbond om zijn versie van het verhaal te vertellen.