'Barça doet weer zaken met Man City en haalt overbodige verdediger tijdelijk op'

'Barça doet weer zaken met Man City en haalt overbodige verdediger tijdelijk op'

19-08-2023 10:15 Laatste update: 12:39
16

João Cancelo is binnen afzienbare tijd speler van FC Barcelona. Dat meldt Fabrizio Romano zaterdag. De Portugees is overbodig geworden bij Manchester City en gaat dus zijn oude captain Ilkay Gündogan achterna.

Er is nog geen akkoord over de verdeling van het salaris en de huursom, maar de verwachting is dat een tijdelijke transfer van Cancelo er wel gaat komen. In de deal wordt ook een optie tot koop opgenomen. Het gaat hierbij om een vrijblijvende optie, geen verplichte. De gesprekken blijven verder gaan, de Portugees wil zelf immers alleen naar Barça en niet naar een andere club.

Het lijkt erop dat Cancelo niet meer in de plannen van trainer Pep Guardiola voorkomt. De verdediger zat bij de afgelopen Supercup-finale niet eens bij de selectie. Vorig seizoen begon Cancelo erg sterk, maar naarmate de wedstrijden vorderden, zwakte ook zijn spel af. In de winterstop werd hij met optie tot koop uitgeleend aan Bayern München, maar de Duitsers besloten de vleugelverdediger niet definitief over te nemen.

Kijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!