Go Ahead heeft voldoende marge en houdt na rode kaart stand tegen Volendam

19-08-2023 22:59
22

Go Ahead Eagles heeft een wedstrijd met twee gezichten gewonnen van FC Volendam: 4-1. De ploeg van René Hake denderde voor rust over Volendam heen, maar moest in de achteruit na een rode kaart voor Bobby Adekanye.

In de eerste speelronde ging Go Ahead hard onderuit bij AZ (5-1). De Deventer club was uit op eerherstel en slaagde daar aanvankelijk heel goed in tegen de Palingboeren. Binnen het kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong via aanvoerder Bas Kuipers, die opdook in de zestien van Volendam en eenvoudig binnen kon schuiven.

De aanvalsdrang van Go Ahead nam niet af, al viel de tweede goal pas na 36 minuten. Olivier Edvardsen en publiekslieveling Willum Willumsson zorgden vier minuten na elkaar voor de 2-0 en 3-0. Niets leek Go Ahead te weerhouden om verder uit te lopen, tot Adekanye tegen een rode kaart aanliep. Na interventie van de VAR besloot de scheidsrechter van dienst de overtreding van de aanvaller te beoordelen met een rode, in plaats van een gele kaart.

Hoewel Volendam na rust met een man meer een overwicht had, bleven hele grote kansen lang uit. Na iets meer dan een uur viel wel de verdiende aansluitingstreffer. Daryl van Mieghem schoot fraai raak na een voorzet over rechts. Volendam wilde doordrukken, maar na defensieve wissels van Hake wist Go Ahead stand te houden. In de slotfase maakte Go Ahead aan alle illusies van Volendam een eind. Enric Llansana haalde fraai uit en zorgde voor het slotakkoord.

Daarmee heeft Go Ahead de eerste drie punten van het seizoen binnen. Volendam wacht nog altijd op zijn eerste punt.