Ajax spendeert miljoenen aan Akpom en wekt verbazing in Engeland: ‘Bloody miracle’

Ajax spendeert miljoenen aan Akpom en wekt verbazing in Engeland: ‘Bloody miracle’

20-08-2023 22:15 Laatste update: 23:14
219

Neil Warnock denkt dat Chuba Apkom niet zal slagen als Ajax de Engelsman als spits gebruikt. De oud-manager van Middlesbrough had Akpom in het verleden onder zijn hoede en vindt het 'een wonder' dat de club ruim twaalf miljoen euro heeft ontvangen voor de aanvaller. 

Warnock was tussen 2020 en 2021 manager van Middlesbrough en kreeg destijds met Akpom te maken. "Veel succes gewenst aan Michael (Carrick, manager Middlesbrough, red.), ik mag hem. Hij heeft het goed gedaan. Zo een bedrag ontvangen voor Chuba is een bloody miracle", meent Warnock, opgetekend door The Daily Mail

Wedden

Meer odds

Akpom wordt in Amsterdam gezien als de concurrent van Brian Brobbey. De 74-jarige Warnock kan daar niet bij. "Ik heb er nooit aan gedacht om hem daar neer te zetten, dat kan hij niet. Ik hoop dat Ajax hem niet gehaald heeft om in de spits te zetten, anders speelt hij volgend jaar weer in Engeland of ergens anders." Naast de spitspositie kan Akpom ook worden ingezet als nummer 10.

Akpom zette deze week zijn handtekening onder een vijfjarig contract bij Ajax. De Engelsman was het afgelopen Championship-seizoen maar liefst 28 keer trefzeker voor Middlesbrough en werd daarmee topscorer.