Lukkien gefrustreerd: 'Zijn heel diep weggezakt, promotiekandidaat-onwaardig'

Lukkien gefrustreerd: 'Zijn heel diep weggezakt, promotiekandidaat-onwaardig'

22-08-2023 08:34 Laatste update: 08:38
66

Dick Lukkien had er na afloop van de nederlaag van FC Groningen op bezoek bij Jong FC Utrecht behoorlijk de pest in. De trainer van de noorderlingen vindt dat zijn spelers zich moeten schamen voor de prestatie in De Galgenwaard.

"Ik zie dit als een onnodige, maar niet als een overdiende nederlaag", aldus een zichtbaar chagrijnige Lukkien voor de camera van ESPN. "Ik vind dat wij ons moeten schamen voor deze prestatie. We hebben veel te weinig gecreëerd en we geven ook nog een goal weg. Ik heb een ploeg gezien die niet alles heeft gegeven, dus ik ben heel ontevreden."

Groningen wist vrijwel niets te creëren tegen de Utrechtse talenten, die afgelopen seizoen eindigde op de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. "Dat heeft te maken met de keuzes in de laatste dertig meter van het veld. De kwaliteit van de voorzetten, de passes naar de spits. Zelfs in de zestien liepen we elkaar in de weg. Daar moeten we met veel meer finesse en kwaliteit spelen. We hebben vandaag heel onbenullig gevoetbald."

"Ik ben er wel van geschrokken. We zijn wel heel diep weggezakt", vervolgt de oud-trainer van FC Emmen, die geen goed woord over heeft voor de prestatie van zijn elftal. "Hier moet je vooral niet te veel positieve dingen over noemen. Het was gewoon echt heel erg slecht. We moeten de hand in eigen boezem steken. Dit was promotiekandidaat-onwaardig."