'Fenerbahçe gestraft in aanloop naar Twente: geen Turkse fans naar Enschede'

'Fenerbahçe gestraft in aanloop naar Twente: geen Turkse fans naar Enschede'

22-08-2023 18:28
45

Fenerbahçe mag op 31 augustus geen uitfans meenemen naar het duel met FC Twente. Dat heeft de UEFA besloten na eerdere ongeregeldheden tijdens het duel met Maribor in de vorige voorronde van de Conference League. Het duel moest toen tijdelijk gestaakt worden.

Twente verwachtte voordat de straf bekend werd een hoop fans bij de wedstrijd tegen Fenerbahçe. De Tukkers hadden de mensen die onder het uitvak zitten zelfs al een andere plek gegeven. Dit kwam ze op veel kritiek te staan van de eigen aanhang. Dat lijkt nu niet meer nodig, want als Fenerbahçe niet in hoger beroep gaat dan blijft het uitvak leeg op 31 augustus.

Wedden

Meer odds

Voor het duel van donderdag in Istanbul zijn er door Twente wel 350 kaarten verkocht voor meereizende fans. In de vorige voorronde werd de uitwedstrijd een tijdje gestaakt, omdat de fans van Fenerbahçe zich misdroegen. Ook bij de eerste voorronde tussen Hammarby IF en Twente ging het mis op de tribune. Voor de Tukkers is het tweeluik cruciaal, want de winnaar over twee wedstrijden gaat naar de groepsfase van de Conference League.