Fortuna heeft beet en presenteert van AC Milan overgekomen Gladon-opvolger

Fortuna heeft beet en presenteert van AC Milan overgekomen Gladon-opvolger

24-08-2023 18:57 Laatste update: 19:02
4

Fortuna Sittard heeft zich versterkt met Marko Lazetic. De negentienjarige spits wordt voor één seizoen gehuurd van AC Milan. De Italiaanse topclub pikte hem anderhalf jaar terug nog voor 4,5 miljoen euro op bij Rode Ster Belgrado. 

De huurovereenkomst tussen Fortuna en Milan over Lazetic was al even aanstaande. Het duurde even voordat de deal beklonken kon worden, omdat Paul Gladon eerst moest vertrekken. Dat gebeurde woensdag. Hij vervolgt zijn voetballoopbaan in Armenië bij FC Noah. 

"Ik heb enorm veel zin in mijn tijd bij Fortuna", aldus de Gladon-opvolger in zijn eerste interview als speler van Fortuna. "Ik hoor goede verhalen over de Eredivisie. Het is een competitie waarin jonge spelers een kans krijgen. Het doel is om komend seizoen het team te helpen aan zoveel mogelijk overwinningen, en om me als speler en mens verder te ontwikkelen." 

De negentienjarige Lazetic speelde tot op heden twee duels in de hoofdmacht van AC Milan, waarvan één keer in de Serie A en één keer in het Italiaanse bekertoernooi. In beide gevallen betrof het een korte invalbuurt. Het afgelopen seizoen kwam hij op huurbasis uit voor het Oostenrijke Altach. Voor die club kwam hij in tien wedstrijden niet tot scoren.