FC Twente gaat knock-out na rode kaart: Europese oorwassing bij Fenerbahçe

FC Twente gaat knock-out na rode kaart: Europese oorwassing bij Fenerbahçe

24-08-2023 20:56 Laatste update: 21:56
227

FC Twente staat na de lastige uitwedstrijd tegen Fenerbahçe in de play-offs van de Conference League op de drempel van Europese uitschakeling. In Istanbul werd het 5-1 voor de thuisploeg, die meer dan een helft met een man meer speelde.

Bij Fenerbahçe stonden Jayden Oosterwolde (ex-Twente) en de voormalige eredivisionisten Dusan Tadic (ook ex-Twente), Sebastian Szymanski en Ferdi Kadioglu aan de aftrap, evenals de van Manchester United overgekomen Fred én spits Michy Batshuayi. Ondanks al die klinkende namen, was FC Twente de bovenliggende partij in de openingsfase.

De ploeg van trainer Joseph Oosting duwde Fenerbahçe met de rug tegen de muur en kwam na een klein half uur verdiend op voorsprong. Manfred Ugalde raakte eerst de paal, maar was er vervolgens als de kippen bij om de rebound binnen te tikken: 1-0. Meteen daarna kreeg Michel Vlap een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar dat liet hij na.

Niet veel later herstelde Fenerbahçe de balans via Oosterwolde, die vanaf de rand van het zestienmetergebied raak kopte: 1-1. Het ging plotseling van kwaad tot erger voor Twente, dat op slag van rust ook nog met tien man kwam te staan. Youri Regeer wist het hoofd niet koel te houden, maakte een nare overtreding op Mert Müldür en kreeg rood.

Zo solide als Twente voor rust oogde, zo faliekant mis ging het in de tweede helft. De Enschedeërs hadden niets meer te vertellen, liepen achteruit en Fenerbahçe profiteerde optimaal. Sebastian Szymanski maakte de 2-1, gevolgd door de 3-1 en 4-1 van Irfan Kahveci én 5-1 van Dusan Tadic vanaf de penaltystip. Volgende week donderdag is de return in Enschede.