Vertrekkende Kudus wacht op akkoord tussen Ajax en West Ham: 'Kan niks forceren'

Vertrekkende Kudus wacht op akkoord tussen Ajax en West Ham: 'Kan niks forceren'

25-08-2023 08:50 Laatste update: 10:27
46

Mohammed Kudus wacht op een akkoord tussen Ajax en West Ham United. De Ghanees, donderdagavond de absolute uitblinker aan Amsterdamse zijde tegen Ludogorets (1-4), erkent te hebben gesproken met de Premier League-club. 

Kudus maakte uiteindelijk drie van de vier Ajax-treffers. Naar alle verwachting is hij er volgende week donderdag niet meer bij, als Ajax zich in eigen huis kan gaan plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. "Dat weet ik niet. Niet alles is in mijn handen. Het is tussen de clubs nu. Ik pak gewoon mijn trainingen en verplichtingen zo goed mogelijk op. Dat is alles wat ik kan doen. Ik kan niks forceren. Ik kan alleen wachten en zien wat er gebeurt", aldus Kudus na afloop in een interview met het Algemeen Dagblad

De 23-jarige aanvaller acht het moment voor een transfer rijp. "Ik ben aan mijn vierde seizoen bij Ajax begonnen en voel me klaar om de volgende stap en uitdaging aan te gaan." Dat er gesproken is met West Ham, durft hij wel prijs te geven. "Ja, met West Ham en ook met Ajax. De club weet ervan. Het is volgens mij wel duidelijk inmiddels. Iedereen weet wat er speelt."

Op dit moment is het nog wachten op een akkoord tussen Ajax en de Engelsen, iets wat buiten zijn handen ligt. "Ja, daar komt het op neer. Dus ik moet het van dag tot dag bekijken. Ik heb er de controle niet meer over. Het is tussen de clubs. Ik wacht en zie wat er gebeurt."

Mocht het definitieve afscheid zich over enkele dagen voordoen, dan zal dat voor Kudus gepaard gaan met de nodige emoties. "Dat is best moeilijk. Ajax is een prachtige club. Ik heb hier geweldige teamgenoten, van wie ik veel heb geleerd en dankzij wie ik ook heb genoten van mijn tijd hier. Maar wat ik al zei: dat hoort ook bij voetbal. We hebben allemaal ons pad en onze dromen."