Van den Boomen krijgt kritiek na duel als wissel: 'Hij kan geweldig overdrijven'

Van den Boomen krijgt kritiek na duel als wissel: 'Hij kan geweldig overdrijven'

27-08-2023 12:12 Laatste update: 28-08-2023 10:07
41

Hans Kraay jr. begrijpt wel dat Maurice Steijn donderdag Branco van den Boomen op de bank liet beginnen. De Ajax-trainer koos voor Kenneth Taylor in de uitwedstrijd tegen Ludogorets. Volgens Kraay ligt dat enigszins aan de ijver van Van den Boomen.

"Steijn had waarschijnlijk hetzelfde als veel voetbalanalisten. Hij kan geweldig zijn eerste bal vooruit spelen, maar hij kan het ook geweldig overdrijven", uit Kraay kritiek op de middenvelder bij ESPN. "Eigenlijk wil hij af en toe een beetje geforceerd elke bal vooruitspelen. Er zaten ook echt een paar hele slechte ballen tussen." Van den Boomen begon tegen Ludugorets voor het eerst een officiële wedstrijd bij Ajax als wissel.

Toch ziet Kraay ook dat Van den Boomen wel iets nieuws aan het spel van Ajax bent. "Als buitenspeler weet je dat je kunt gaan als hij de bal heeft. Dat is wel heel verfrissend. Alleen overdrijft hij het af en toe. Trainers willen graag de bal in de ploeg, dus ik denk dat Steijn eventjes heeft gekozen voor zekerheid. Als hij een goede afwisseling heeft, kan Van den Boomen gewoon op het middenveld van Ajax."