De Mos kent geen twijfel richting cruciaal duel: 'Twee vingers in de neus'

De Mos kent geen twijfel richting cruciaal duel: 'Twee vingers in de neus'

28-08-2023 16:11
103

Aad de Mos heeft veel vertrouwen in PSV, dat het woensdag in de return van de play-offs van de Champions League opneemt tegen Rangers FC. Hoewel de Schotten PSV op Ibrox op een gelijkspel hielden (2-2), is De Mos overtuigd van een goede afloop in Eindhoven voor de ploeg van Peter Bosz.

"Twee vingers in de neus, PSV gaat zich plaatsen", is De Mos in gesprek met het Eindhovens Dagblad stellig. "De kwaliteit onder Bosz is dusdanig, dat ze die wedstrijd absoluut gaan winnen." De voormalig trainer krijgt de vraag of hij zijn hoofd op het hakblok legt. "Dat maakt niet uit. Het is mij duidelijk." De Mos benadrukt dat PSV weg moet blijven van 'domme fouten'. "Die beginnen bij Benítez..."

"Hij staat aan de basis van een fout en spelers worden daarin meegetrokken", doelt De Mos onder meer op de inspeelpass van Benítez op Ibrahim Sangaré, waar op Ibrox de 1-0 uit voortkwam. "Als je als keeper intelligent bent, moet je zo'n controleur wegsturen, want die mag zich nooit achter de twee centrumverdedigers aanbieden."

De Mos stelt dat Benítez dat soort ballen 'gewoon naar voren moet knallen'. "En je ziet steeds weer een structureel probleem terugkomen: een slecht begin aan de wedstrijd. Alles zal ook goed moeten vallen tegen Rangers, van minuut één tot minuut 95. De mentale instelling moet top zijn. Maar ik ben ervan overtuigd dat het dit keer wel gaat lukken. Je gaat jezelf niet twee keer aan dezelfde steen stoten."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: