Ajax doet zaken in Frankrijk en presenteert nieuwe spits als tiende zomeraankoop

Ajax doet zaken in Frankrijk en presenteert nieuwe spits als tiende zomeraankoop

30-08-2023 08:45 Laatste update: 08:51
130

Ajax heeft Georges Mikautadze gepresenteerd als de tiende aanwinst van deze zomer. De Georgische spits komt voor een basisbedrag van zestien miljoen euro over van het Ligue 1-club FC Metz. Die transfersom kan door bonussen nog oplopen tot negentien miljoen euro.

Mikautadze tekent voor vijf seizoenen en is de eerste aanvallende versterking van Ajax na het vertrek van Mohammed Kudus naar West Ham United. Hij maakte vorig seizoen naam in de Ligue 2 door Metz met 23 goals en acht assists naar promotie te leiden. Na drie speelrondes op het hoogste niveau stond de Frans-Georgische aanvaller op twee goals.

Ajax had ook belangstelling voor Atlanta United-uitblinker Thiago Almada, maar de komst van Mikautadze zou meer prioriteit hebben gehad en was bovendien goedkoper. De aanvaller kan op op meerdere posities uit de voeten. Het liefst speelt hij als spits. Stade Rennes, Olympique Lyon, Tottenham Hotspur waren ook voor hem in de markt.

Na het binnenhalen van Mikautadze is het niet uitgesloten dat technisch directeur Sven Mislintat voor de transferdeadline (vrijdagavond) nog een aanvallend ingestelde speler aan de selectie van trainer Maurice Steijn gaat toevoegen. Dat hangt samen met een mogelijk vertrek van Francisco Conceição, Christian Rasmussen én Davy Klaassen.

Volgens De Telegraaf moet Sivert Mannsverk de volgende aanwinst worden van Ajax. De verdedigende middenvelder zou prioriteit hebben bij Sven Mislintat. De Noorse Mannsverk moet acht miljoen euro kosten en heeft nog een contract tot 2025 bij zijn club Molde FK.