Lukkien zet tweetal uit Groningen-selectie: 'Ik werk volgens bepaalde afspraken'

Lukkien zet tweetal uit Groningen-selectie: 'Ik werk volgens bepaalde afspraken'

29-08-2023 16:26 Laatste update: 16:38
154

Dick Lukkien heeft zowel Tomas Suslov als Liam van Gelderen uit de selectie van FC Groningen gezet. Beide spelers hebben dinsdagochtend van hun trainer vernomen dat ze voorlopig mee moeten trainen met het 021-elftal. 

Lukkien licht zijn beslissing, genomen op basis van disciplinaire overwegingen, toe in gesprek met RTV Noord. "Ik heb eerder ook al gezegd dat ik werk volgens bepaalde afspraken. Die afspraken hebben zowel Suslov als Van Gelderen geschonden. Over de inhoud wil ik verder niks kwijt, maar afspraken moeten worden nagekomen, niks meer en niks minder. We zijn met iets bezig als team en je moet elkaar kunnen vertrouwen."

Voor Suslov is dit de tweede disciplinaire straf in een korte tijd. De aanvallende middenvelder, die volgens RTV Noord concrete belangstelling van het Slowaakse Slovan Bratislava geniet, werd in voorbereiding op dit seizoen ook al weggestuurd van het trainingskamp nadat hij zich niet aan de gemaakte afspraken hield. 

Het lijkt nu aannemelijk dat Suslov en ook Van Gelderen ontbreken als Groningen komende vrijdag op bezoek gaat bij TOP Oss. De Eredivisie-degradant heeft wat recht te zetten tegen de Brabanders, aangezien de titelaspiraties de laatste twee weken al wat deukjes te verwerken kregen met een gelijkspel tegen Willem ll en een nederlaag tegen Jong FC Utrecht. 

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: